The Last Rays Of Winter Days

March marched away and spring is just around the corner. Well, at least if you check the calendar, but the spring weather is usually just as ambivalent as I am at present. Nevertheless, the returning light will hopefully wake me up from this slumber or zombie mood. Although I prefer the winter season when it comes to photography, I am more productive in (academic) writing and other professional fields in the spring/summer half of the year. The explanation for this is the long bright evenings since I am definitely an evening person or a night owl; I simply love the calm and the silence of the late hours when nobody is expecting an immediate response and there is no noise interrupting the creative process. So spring, please hurry up, I welcome you with open arms!


Mars marscherade förbi och våren väntar runt hörnet. Nåja, åtminstone om man tittar i kalendern, men vad vårvädret beträffar är det oftast lika ambivalent som jag är för tillfället. Dock kommer det återvändande ljuset förhoppningsvis att väcka mig ur denna slummer eller zombiestämning. Även om jag föredrar vintern när det gäller fotografering är jag mer produktiv i fråga om (akademiskt) skrivande och andra yrkesrelaterade områden under vår- och sommarhalvåret. Förklaringen till detta är de långa, ljusa kvällarna eftersom jag definitivt är en kvällsmänniska eller nattuggla; jag älskar helt enkelt lugnet och tystnaden under de sena timmarna när ingen förväntar sig ett svar omgående och inget oväsen stör den kreativa processen. Så snälla våren skynda dig hit, jag välkomnar dig med öppen famn!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.