Father’s Day Résumé

Yesterday we celebrated Father’s Day, although celebration might be an exaggeration since we did not indulge in any extravagance due to illness and minor health issues in the family, but at least we had homemade cake and roses in rich colours with a specially designed greeting card. After all, it is the loving thought that counts!

Does the background of the card look familiar? Well, it is actually a photo of mine that I had printed and pasted onto paperboard in order to make a ’fairy forest’ for a birdwatcher. I like to combine different techniques, and this photo was perfect for my intended design. I definitely take after Dad when it comes to passion for nature, outdoor life and cross-country skiing, which I am truly grateful for and I will always cherish the sweet memories I have from our excursions in the countryside.

Almost as big as his passion for birds is Daddy’s love for dark chocolate, so naturally, I used chocolate as a key ingredient in the cake, in combination with a creamy sweet-sour orange-flavoured mousse. For decoration I used candied orange peel and melted chocolate that I sprinkled on top of the cake (the result looked a little bit like a Rorschach test, haha). Great success, judging from the munching!


I går firade vi Fars dag, fastän det är kanske något av en överdrift att tala om firande då vi inte ställde till med extravaganta festligheter p.g.a. sjukdom och mindre krämpor i familjen, men åtminstone blev det hembakad kaka, rosor i mustiga färger och ett specialdesignat gratulationskort. Det är ju trots allt (om)tanken som räknas!

Tycker ni att kortets bakgrund ser bekant ut? Jodå, det är faktiskt ett av mina foton som jag hade printat ut och klistrat på kartongark för att skapa en ”sagoskog” som passar en fågelskådare. Jag gillar att kombinera olika tekniker och detta foto var perfekt till den design jag hade i åtanke. Jag brås definitivt på pappa när det gäller passion för natur, friluftsliv och längdskidåkning, vilket jag är genuint tacksam för och jag kommer alltid att ömt ta vara på de fina minnen jag har från våra utflykter på landsbygden.

Nästan lika stor som passionen för fåglar är pappas faiblesse för mörk choklad, så givetvis använde jag choklad som huvudingrediens i kakan, närmare bestämt en kladdkakebotten i kombination med en gräddig, sötsyrlig mousse med apelsinsmak. Till dekoration använde jag syltade apelsinskal och smält choklad som jag duttade ut ovanpå kakan (resultatet liknade lite ett Rorschachtest, haha). Stor succé av mumsandet att döma!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.