There Sat A Cat

I went for a walk on a gloomy day in order to take my mind off things for a while. When I trotted around I suddenly spotted something at the edge of my visual field. There sat a cat, black as coal with golden topaz eyes, gazing back at me. Luckily, I am not superstitious, although I take it as a sign. I choose to believe that my very much beloved cat, who is no longer with us, sent me his love from the other side. That is a comforting thought now that there is no furry little fellow to keep me company at home. Perhaps in the next life…Oh well, time to get back to and on with the present one.


Jag tog en promenad en dyster dag för att få tankarna att kretsa i andra banor. När jag traskade omkring upptäckte jag plötsligt något i utkanten av synfältet. Där satt en katt, kolsvart med gyllene topaser till ögon som blickade tillbaka på mig. Lyckligtvis är jag inte vidskeplig, fast jag ser det som ett tecken. Jag väljer att tro att min älskade katt, som inte längre är i livet, sände en hälsning från andra sidan. Det är en tröstande tanke nu när jag inte har någon lurvig liten filur som sällskap hemma. Kanske i nästa liv…Nåja, dags att återgå till och streta vidare i livet här och nu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.