New Year’s Eve 2016

Here are the pictures of the sedate celebrations on New Year’s Eve. We had a few relatives over for supper and as usual, I was in charge of all the arrangements (well, no surprise there since in my family, I am the one who most enjoys cooking and baking). After all the heavy Christmas food earlier that week, I opted for a Mediterranean theme, thus I made focaccia with black olives and Greek salad.  Simple, fresh and delicious food! When it came to the main dessert, I played safe and made an almond cake deluxe with mocha buttercream frosting. Finally as midnight meal, the company was served my version of the classic “Toast Skagen” and just before the stroke of midnight, the glasses were filled with sparkling drinks (with or without alcohol), of course!

After a nice weekend, it is now time to kick off the new year, new month and new week. Hopefully this newly awakened incentive will last for a long time so that I can be more productive in the spring semester of this academic year.

Have a nice week!

 


Här kommer bilderna från nyårsaftonens stillsamma f(r)estligheter. Vi hade några släktingar över på en liten nyårssupé i all enkelhet. Eftersom mamma var helt slutkörd efter att ha arbetat natt var det bara till att inställa sig för tjänstgöring i köket. Skämt åsido, jag är ändå den i familjen som är mest road av att dona bland kastruller och stekpannor. Pappa är visserligen inte heller helt bortkommen i fråga om matlagning, men finessen och planeringen är det sämre med, så för att det ska bli ordning på torpet måste någon (läs: undertecknad) styra upp det hela (därav går jag under smeknamnet “kommandoran” här hemma, hehe).

Eftersom alla hade fått nog av mastig julmat vid det här laget valde jag att gå in för medelhavsinspirerad kost i form av hembakt focaccia med svarta oliver och en variant av grekisk sallad. Fräscht, enkelt och gott! Till huvuddessert blev det ett beprövat koncept enligt modifierat recept, nämligen den lyxiga mandelkakan med mockasmörkräm som alltid går åt som smör (bokstavligen) i solsken på våra bjudningar. Slutligen som nattvickning serverades sällskapet min version av klassikern “Toast Skagen” på Malaxlimpa (mycket behändigare än vitt franskbröd som lätt blir soggigt och geggigt plus att limpan ger lite karaktär åt smakupplevelsen). Strax före tolvslaget fylldes glasen givetvis med bubbel (med eller utan alkohol) för att det nya året skulle kunna skålas in.

Efter ett gemytligt och lyckat veckoslut med nyårsfirande är det nu hög tid att kicka igång det nya året, den nya månaden och veckan – vardagen helt enkelt, även om trettondagshelgen ännu återstår. Förhoppningsvis varar den återuppväckta motivationen ett bra tag så jag kan vara mer produktiv under vårterminen detta akademiska läsår.

Ha en bra vecka!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.