O Christmas Tree

So here it is, our glittering, glimmering Christmas tree (yup, a real living spruce that smells wonderful) back home in Jakobstad! The Christmas tree is decorated by me, with some help from my father in order to reach the tree top. It is not the biggest (i.e. widest) nor the densest Christmas tree that I have ever decorated, but this one will do just fine, I think. When it comes to the decorating style, it can best be described as glamorous with a traditional Christmassy colour scheme in red, white, gold and silver. Now it is definitely beginning to look a lot like Christmas!


Här ser ni då vår glimmiga, glammiga julgran (jepp, en äkta livslevande gran som doftar ljuvligt) hemma i Jakobstad. I år fick jag ha fart på med pyntandet eftersom jag skulle tillbaka till Vasa, men resultatet blev inte så pjåkigt ändå. Det är inte den vidaste eller den tätaste gran som jag någonsin har klätt, dock är årets exemplar ett av de jämnare. Drömmen vore att någon gång kunna ha en riktig “Disney-gran” på sisådär fem meter. Jag brukar säga att jag skulle behöva en hel herrgård för att riktigt få utlopp för min kreativitet i julsammanhang. Nåja, ett lagom stort hus med en trädgård skulle vara en bra början och det blir väl till att skaffa en skylift också för nu fick pappa hjälpa till med de högsta grenarna, eftersom jag inte ens med stege når så högt med mina ca 153 centimeter i strumplästen. Hur som haver, vad gäller själva dekorationsstilen för julgranen kan den bäst beskrivas som glamorös med ett traditionellt julfärgschema i rött, vitt, guld och silver. Nu när granen står så grön och grann i stugan börjar det minsann bli jul på riktigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.