2nd Sunday Of Advent

thumb_img_3798_1024-2

On this Sunday two candles are lit in the Advent candlestick. It seems like everything comes in double portion these days, most of it due to changes at work. The administration is quite a handful at the moment; there are lots of things I have to keep track of, like organising exams, doing translation work and text editing (although the last thing mentioned is quite therapeutic actually). On top of that I am also supposed to be writing my doctoral thesis, so now you know how I will spend the Christmas holidays. All joking aside, I really need to stay focused and increase my productivity in that aspect.

Back to Advent and the Christmas spirit that I am seeking to embrace. My expectations are not so high that one might think, but there are certain traditions I like to stick to in order to have a holly jolly Christmas. Unfortunately, I do not have the time or energy to realize all my ideas since I am not a child anymore with no worries or responsibilities. Nowadays I also tend to be too much of a perfectionist. I guess I just need to remind myself that sometimes “good enough” is acceptable. Oh well, at least I will try to update the blog more frequently next week, hopefully with some pictures of my Christmassy home decoration.

So long folks!

 


Andra advent i dag och nu är det minsann dubbelt upp av allt typ. Mest på jobbfronten eftersom det råder ett slags administrativt undantagstillstånd av obestämd längd vad beträffar verksamheten i Vasa för tillfället. Så förutom att hålla reda på mig själv håller jag även i trådarna för allt som har med tentamina och förhör att göra, dvs. se till att frågorna skickas till mig i tid (i extra god tid om det gäller ett av de, numera åtta till antalet, rättsområden jag tydligen ska översätta inom, sparåtgärder – jo, jag tackar jag!), gå igenom deltagarlistor och förbereda alla pappersbuntar, öppna tentamenstillfället och granska lagböcker och annat material som studerandena har med sig, se till så att övervakningen fungerar, säkerhetskopiera (ja, ni läste rätt) alternativt scanna svaren – manuellt dessutom, konceptpapper riskerar att trasas sönder i automatfunktionen (elektroniska prov, JA TACK!) – och skicka dem till Helsingfors för bedömning. Plus diverse annat smått och inte så gott mellan varven. Därtill har jag mitt extraknäck med ombrytning av en vetenskaplig tidskrift (i och för sig är sådant pilligt jobb rena terapin för mig). Sedan lite julstök ovanpå det, så ni kanske förstår varför blogg- och bilduppdateringen dröjer. Tur att det blir jullov snart, då kanske jag äntligen får skrivit något vettigt på doktorsavhandlingen också! Nej men hellre komma ut ur ekorrhjulet någon gång i stället för att snurra på därinne i all evighet och inte komma vidare. (Inte för att jag har någon aning om vart, utan jag har snarare en lista över vad jag definitivt INTE vill syssla med i framtiden.)

Advent är det likväl och visst är denna tid på året mysig, om man bara kommer i den rätta stämningen. Jag har inte skyhöga förväntningar på julen (fastän det kan verka så), men det finns vissa traditioner som jag inte gärna tummar på för att det ska bli jul “på riktigt”. Tyvärr är livet inte lika kravlöst (de största kraven är det dock jag själv som ställer) och bekymmersfritt längre i motsats till när man var barn och kunde sitta i timtal och pyssla utan att ha dåligt samvete för att andra åtaganden eventuellt försummas. Nåja, kommande vecka borde bli lugnare med en extra helgdag i form av självständighetsdagen. Kanske jag rentav hinner börja beta av bildserien som jag har knäppt av julinredningen, det vore ju på tiden innan det är dags att fira midsommar.

Ha det så bra! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.