Welcome To My (New) Blog!

thumb_img_3072_1024-2

Hello everybody! Finally, I have come to the point where I can publish my first post here on my brand new website/blog. There is, of course, some work left with the design and layout, but this will do for now. In due time, I will upload photos to my gallery where you can view them in full screen mode.

I have actually had a blog since 2010 on Blogger/Blogspot (only in Swedish though). Lately I have been considering to quit the whole blog thing; the fact is that I have never seen myself as a typical blog writer. I also felt stuck with the design and layout options on Blogger. Eventually, I came to the conclusion that I want to continue writing a blog because at the end of the day, I love the creation and combination of text and photos. However, I needed a fresh start, and with a little help from a friend, I decided to make an own website!

From now on, I will write the blog posts in both Swedish and in English. The main text will be in Swedish since that is my native language, but I will always include (at least) a summary in English. UPDATE: English will be the primary language of the web site as well as the blog. Hopefully, I can reach out to more people in this way, as well as get a “bilingual flow” going.

Although I enjoy blogging, it is only a hobby of mine and not what I do for a living. Therefore, I am not going to publish five posts per day (I also prefer quality to quantity). Moreover, there is no commercial content on this website at present, and I can assure you that should there be any changes in this regard in the future, I will let you know (trust me, I am a lawyer).

I wish you all a very warm welcome to my new website and blog! Please feel free to subscribe and I hope you will enjoy reading my posts and watching my photos!


Hej på er! Nu äntligen har jag kommit så långt att jag kan publicera mitt första inlägg på min nya blogg och webbsida. Jag hade hoppats kunna avslöja detta lite tidigare, men tja, livet i allmänhet och jobbet i synnerhet kom emellan. Jag övervägde att sluta blogga helt och hållet, faktum är att jag aldrig har definierat mig som bloggare för jag upplever att jag inte passar in i bloggosfären (var jag över huvud taget passar in kan man sedan fråga sig). Visst skulle jag önska att fler personer vore intresserade av vad jag har plitat ner, men det som jag saknade mest under mitt uppehåll var själva skapandeprocessen. Till sist bestämde jag mig för att göra slag i saken och förverkliga en tanke som har legat i bakhuvudet ett tag. Så nu hittar ni mig här med egen domän och allt! Jag vill också rikta ett hjärtligt tack till Sebastian för goda råd om hur jag skulle gå till väga för att komma igång.

Som ni säkert förstår är webbsidans/bloggens design och layout långtifrån klar. Jag håller på att testa mig fram för att se vad som fungerar och vilka möjligheter det finns. Från att ha känt mig låst med det utbud som fanns på Blogger där min förra blogg låg (och fortfarande ligger, dock i privat läge, men jag behåller den som reserv ifall allt far åt pipsvängen här) har jag nu en uppsjö av alternativ att välja mellan, så det lär ta sin tid att få kläm på allt. Småningom hoppas jag kunna ge webbsidan ett mer dynamiskt utseende än i nuläget, men innan den visionen kan förverkligas måste jag få ihop bättre material. Nåja, man måste ju börja någonstans!

Än så länge är fotogalleriet tomt men jag ska såklart fylla det med bilder vartefter jag har valt ut godbitarna. Det blir en blandning av både gammalt och nytt material vartefter jag fyller på min samling. Om allt fungerar ska det vara möjligt att beskåda fotona i fullskärmsläge i galleriet, så ni slipper sitta med förstoringsglas.

Ifall ni inte redan har märkt det kommer blogginläggen från och med nu att innehålla text även på engelska, som också är webbsidans språk. Huvudtexten i inläggen är fortsättningsvis den svenska i och med att det är mitt modersmål, men i syfte att (förhoppningvis) nå ut till flera läsare skriver jag ett slags sammandrag på engelska. UPPDATERING: Huvudspråket är engelska på både webbsajten och på bloggen. Textversionerna kan skilja sig åt på detaljnivå beroende på sammanhang och relevans, men budskapet i helhet är detsamma. Nu ska ni inte tro att jag har fått storhetsvansinne, men jag tänkte att när jag ändå plöjer igenom engelska facktexter regelbundet i yrkeslivet kan jag lika gärna börja använda språket också i skrift – fastän det handlar om banala vardagstexter – för att få in en naturlig språkkänsla samt ett “bilingual flow”. Därtill litar jag inte på automatiska översättningsprogram och liknande plug in-funktioner, oftast blir resultatet bara rappakalja, så nej, bäst att skriva själv (kontrollfreak som jag är)!

I övrigt är det mesta sig likt. Jag kommer inte att börja spotta ur mig fem (halvdana) inlägg om dagen för jag har som bekant ett jobb att sköta och än så länge är bloggen en ren hobby. Om jag i framtiden publicerar kommersiellt innehåll i form av reklam, annonser och sponsrade inlägg kommer det att framgå tydligt att det är fråga om sådant.

Summa summarum: Jag hoppas att såväl gamla som nya läsare hittar hit och ni är varmt välkomna att följa mina vardagsfunderingar och filosofiska skriverier samt min fotoutveckling!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.