Home Sight In Christmas Light

Voilà, this is how I have decorated my small rental apartment in Vaasa for Christmas. It looks mostly the same as last year, with a few additions and minor adjustments. I would like to have a Christmas tree in the living room as well, and a cat that knocks it down, haha. Oh well, maybe next Christmas…

My interior decorating style is generally a mix of shabby shic, rustic romantic and Scandinavian style with light spaces, natural elements and a neutral colour palette. At Christmas, however, I add red as a warming accent colour; not to mention lanterns, candles (battery-powered as well as scented candles) candlesticks, candelabras and fairy lights for extra cosiness! Moreover, a few pieces of whacky-tacky kitsch bring charm to the home – and yes, I kind of have a thing about bull finches this time of year, haha. 

Nevertheless, I like the overall impression to be light and airy, harmonious, coherent and well thought-out; hence there is less glimmering golden bling-bling in my flat in Vaasa compared to my parents’ place where the interior style is rather motley yet predominantly hefty and antique mansion-like (without vast acres, though). However, variety is the spice of life, they say!


Voilà, såhär har jag julpyntat i min lilla hyreslya i Vasa. Det ser mestadels likadant ut som i fjol, med ett par tillskott och mindre justeringar. Jag saknar ännu en julgran i vardagsrummet och en katt som välter omkull den, haha. Nåja, kanske nästa jul…

Min inredningsstil är generellt en blandning av shabby chic, lantlig romantisk och skandinavisk stil med ljusa utrymmen, inslag av natur samt en neutral färgskala. Till jul adderar jag dock rött som en värmande accentfärg, för att inte tala om lyktor, ljus (både batteridrivna och doftljus), ljusstakar, kandelabrar och ljusslingor för extra mysig stämning! Därtill bidrar några lustiga kitschiga detaljer till hemtrevnaden – och ja, jag har pippi på domherrar i juletider, haha! 

Jag strävar dock efter att helhetsintrycket ska vara ljust och luftigt, harmoniskt, sammanhållet och väl genomtänkt. Följaktligen är det betydligt mindre bling-bling och gull-lull-lull hemma hos mig i Vasa jämfört med hos mina föräldrar där inredningen är mer brokig men ändå övervägande tung och mastig i gammaldags herrgårdsstil (bortsett från att ägorna inte omfattar flera hektar). Fast det sägs ju att omväxling förnöjer!

2 thoughts on “Home Sight In Christmas Light

Leave a comment