A Pinch Of Christmas Finch – Part 2

The time has come for the second part of the Christmas home decoration series to be published. These pictures show a glimpse of the living room in my Vaasa den, which is not completely furnished yet (note that I moved in this summer, but I still have not find the perfect pieces of furniture regarding appearance and price), hence the carefully selected camera angles, hehe. However, the decoration is quite a mix of old and new stuff, but still there are common features like the colour scheme and the nature elements (some of them are real and some are artificial). A little bit of kitsch, a little bit of Finnish design (Aarikka), everything in accordance with personal preferences.

Stay tuned for part three!

 


Då har turen kommit till del två i “Jul i lyan”-serien. Ovan ser ni en glimt av vardagsrummet, ur noga utvalda vinklar för bohaget är ännu inte komplett, bl.a. saknas en soffa och bokhylla. Möbeljakten har m.a.o. inte varit framgångsrik, antingen har jag inte hittat något som fallit mig i smaken eller så har priserna legat skyhögt över min budget (jag har ju inte direkt någon förmögenhet som Ebenezer Scrooge). Sedan har jag helt enkelt inte orkat ta tag i saken under hösten, men nåja, så småningom kanske…

Hur som helst, julinredningen består av en salig blandning gammalt och nytt, fast med en gemensam nämnare i färgskala och naturinslag (en del äkta, en del konstgjort). En gnutta kitsch samsas med inhemsk design, helt i enlighet med personliga preferenser. Jag går igång på att skapa stilleben som egentligen inte har någon annan funktion än att bjuda på ögonfröjd och sprida hemtrevnad likt skenet från juleljus, som Ernst Kirchsteiger kanske skulle ha sagt (han dyker för övrigt upp i rutan i kväll när årets säsong av “Jul med Ernst” drar igång).

Del tre kommer snart!

 

Leave a comment