A Pinch Of Christmas Finch – Part 1

Here comes the first part of the interior pictures of my Christmas decorated den in Vaasa. First up is the bedroom. As you can see, the major colours in this room are snow white, (mulled) wine red and moss green, a scheme that goes along well with the traditional Christmas decorating style which I am fond of. In general, my home décor style can be described as shabby chic with antique-looking wooden furniture and pittoresque details. I also like to bring in nature in the form of branches, twigs, cones and stones (more of that in the upcoming posts) – and yes, I kind of have a thing for bullfinches when it comes to Christmas, haha.

Speaking of nature, the little Christmas tree is an exception to the rule, the spruce is fake and made of plastic, but I do not have the heart to throw the rather ugly little thing away because of its nostalgic value (I have had the Christmas tree since I was not even one year old). The decorations have been replaced over the years, but the Christmas tree itself is still going strong, although its beauty has faded.

Stay tuned for part two!

 


Här kommer den första delen med bilder av min julpyntade lya i Vasa. Jag börjar med sovrummet där färgskalan går i snövitt, glödgat vinrött och mossgrönt, vilket passar bra ihop med den traditionella julstilen som jag är svag för. I allmänhet är det shabby chic-stilen med möbler i gammaldags stil och pittoreska detaljer som dominerar hemma hos mig. Ju äldre jag blir desto mindre glitter och prål blir det till jul (jag tror att jag har fått min beskärda del av lullull hemma i Jeppis). Numera föredrar jag naturliga inslag i form av grenar, kvistar, kottar och stenar (mer av den varan i kommande inlägg). Ja, och så har jag pippi på domherrar i juletider – och renar (som trogna läsare kanske minns) men hjortdjuren sparar jag till efter jul som vinterdekoration, man behöver ju inte ha allt framme på en gång.

På tal om djur och natur, ett undantag utgör dock den lilla plastgranen. Jag föredrar äkta gran alla gånger, men även om den fula lilla plastsaken har sett sina bästa dagar har jag inte hjärta att slänga den eftersom jag har klätt den varenda jul sedan jag inte ens hade fyllt ett år (eller okej, de första jularna var det nog snarare mamma som skötte största delen av “påklädningen”). Granpyntet har bytts ut under årens lopp men själva trädet står kvar trots sina skavanker.

Del två kommer snart!

 

Leave a comment